Blog
Kruidige Lamsrack uit de Oven – Keto Recept

Keto Recept: Lamsracks met Groene Kruidenkorst, Gepofte Zoete Aardappel en Spruiten
Wist je dat lamsvlees rijk is aan eiwitten en gezonde vetten? Dit maakt het een perfecte keuze voor een keto dieet!
Als je op zoek bent naar een indrukwekkend koolhydraatarm gerecht voor de feestdagen of een speciale gelegenheid, zoek dan niet verder! Dit heerlijke recept voor lamsracks met een groene kruidenkorst, gepofte zoete aardappel en spruiten is perfect voor jouw low-carb maaltijd.
Persoonlijk vind ik het altijd een genot om lamsvlees te bereiden, vooral tijdens de feestdagen. Het is een vlees dat zowel luxe als comfort uitstraalt. Laten we snel aan de slag gaan met dit recept dat niet alleen geweldig smaakt, maar ook fantastisch oogt op de tafel!
Ingrediënten
- 12 ribbetjes lamsracks (3 per persoon)
- Roomboter om in te bakken
- 2 zoete aardappels
- 400 gram spruitjes
- 1 sinaasappel (sap + rasp)
- Handje cranberries
- Olijfolie
- Peper en zout
- 2 dl lams- of wildfond
- Bosje verse munt
- Klein bosje verse tijm
- Klein bosje verse salie
- 75 gram roomboter
- 40 gram panko (gebruik een keto-vriendelijk alternatief zoals gemalen amandelen of kokosmeel)
- ½ citroen (rasp)
- 3 tenen knoflook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maak de spruitjes schoon en snijd ze door de helft. Controleer de lamsracks of de botjes schoon genoeg zijn gemaakt door de slager en snijd eventueel meer vet weg. Pak de zoete aardappels in met aluminiumfolie en pof deze 30 minuten in de oven.
- Bak de lamsracks in roomboter aan beide kanten goudbruin in ongeveer 2 minuten per kant. Haal de lamsracks uit de pan en houd ze apart. Blus de bakboter met de wild- of lamsfond en laat, op laag vuur, tot 1/3 inkoken. Snijd de munt fijn en roer deze door de saus.
- Pel 2 tenen knoflook en snijd ze klein. Rits de blaadjes van de tijm (bewaar nog 2 takjes), munt (bewaar nog 2 takjes) en salie. Rasp een halve citroen en smelt 75 gram roomboter. Voeg alles samen in een blender tot een gladde massa. Voeg de panko toe en breng op smaak met peper en zout. Bekleed de lamsracks met het kruidenmengsel.
- Besprenkel de spruitjes met olijfolie, sinaasappelsap en rasp, peper en zout. Bak de spruitjes ongeveer 30 minuten in de oven. Snijd de gepofte zoete aardappels door de helft en lepel de binnenkant eruit. Prak met een vork en breng op smaak met roomboter, tijm, knoflook, peper en zout. Lepel het mengsel terug in de halve zoete aardappels.
- Zet de zoete aardappels terug in de oven en bak ze tegelijkertijd met de lamsracks 15 minuten in de oven tot de lamsracks rosé zijn.
- Zet een halve zoete aardappel in het midden van de borden. Snijd de lamsracks precies langs de botten en leg er 3 per bord. Schep cranberries door de spruitjes en verdeel de spruitjes over de borden. Lepel de saus over het vlees.
Tips & Variaties
- Dit gerecht kan eenvoudig in een vegetarische variant bereid worden door het lamsvlees te vervangen door gegrilde portobello’s of een andere vlezige paddenstoel.
- Voor een zuivelvrije versie kun je de roomboter vervangen door een plantaardige boter of olijfolie.
- Dit gerecht kan goed gemaakt worden in een grotere hoeveelheid en bewaard worden in de koelkast voor 2-3 dagen of in de vriezer voor tot 2 maanden. Verwarm goed voordat je het serveert.
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!
#keto #recept #lamsvlees #koolhydraatarm #gezondeten