Blog
Keto Wraps met Geroosterde Kikkererwten

Keto-veelzijdige wraps met een Midden-Oosterse twist van geroosterde groenten
Introductie
Als fervent liefhebber van lekker en gezond eten, heb ik altijd de uitdaging gevonden om mijn recepten aan te passen aan een keto dieet. Onlangs ontdekte ik een heerlijk recept voor vegetarische wraps met geroosterde kikkererwten en abrikozen. Terwijl ik het originele recept aanpaste, realiseerde ik me dat ik niet alleen de smaak kon behouden, maar ook de voedingswaarde kon optimaliseren. Laat me je meenemen in het proces van het maken van deze koolhydraatarme wraps die niet alleen heerlijk zijn, maar ook perfect in een low-carb dieet passen.
Porties en bereidingstijd
– Aantal porties: 4 wraps
– Bereidingstijd: 15 minuten
– Kooktijd: 30 minuten
– Totale tijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 4 grote romaine sla bladeren of koolbladeren (als vervanger voor wraps)
- 310 gr geroosterde zonnebloempitten of pijnboompitten
- 1/2 eetlepel ras el hanout kruiden
- 1 snuf chili (naar smaak)
- Scheut olijfolie (of avocado-olie)
- 2 avocado’s
- 1 eetlepel citroensap
- 8 gedroogde abrikozen (zonder toegevoegd suiker, of 4 verse abrikozen)
- 50 gr feta of een plantaardige kaasvervanger
- 1 aubergine
- 2 eetlepels geschaafde amandelen of een andere noot naar keuze
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aubergine in blokjes en meng deze met een scheut olijfolie, ras el hanout, chili, peper en zout op een bakplaat.
- Rooster de aubergine 30 minuten in de oven. Let op dat je halverwege de tijd de aubergine toevoegt zodat het gelijkmatig gaart.
- In de tussentijd, pureer de avocado’s met citroensap in een kom tot een gladde massa en zet apart.
- Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en zet ook deze apart.
- Neem de romaine bladeren of koolbladeren als basis voor je wraps. Besmeer elk blad met de avocado-puree.
- Voeg de geroosterde aubergine, zonnebloempitten, abrikozen, verkruimelde feta en geschaafde amandelen toe bovenop de avocado-puree.
- Vouw de bladeren voorzichtig dicht en serveer direct. Geniet van je heerlijke keto wraps!
Tips & Variaties
– Vegetarisch aanpassen: Dit recept is al vegetarisch, maar je kunt het nog verder verrijken met extra groenten, zoals spinazie of rucola.
– Zuivelvrij maken: Laat de feta weg of vervang deze door een plantaardige kaasvervanger.
– Bewaren: Je kunt de vulling (zonder de wraps) tot 3 dagen in de koelkast bewaren. De wraps zelf zijn het lekkerst als ze vers worden gegeten.
Voedingswaarden
Naar schatting per wrap:
– Calorieën: 250
– Vet: 18g
– Koolhydraten: 8g
– Eiwitten: 8g
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!
#keto #recept #vegetarisch #koolhydraatarm #groenten