Blog
Keto Gevulde Italiaanse Bol

Keto Mediterraans Gevuld Broodje met Gekruid Gehakt
Geïnspireerd door de traditionele Italiaanse broodjes, hebben we dit recept omgetoverd tot een keto-vriendelijke variant dat past binnen een koolhydraatarm dieet. Ontdek hoe je dit smaakvolle gerecht kunt maken zonder je zorgen te maken over de koolhydraten!
Porties en Bereidingstijd
- Aantal porties: 3-4 personen
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
- Totaal: 45 minuten
Ingrediënten
- 300 gr rundergehakt
- 3 grote courgettes (voor de ‘broodjes’)
- 8 gedroogde tomaatjes (in olie, bij voorkeur)
- 1 kleine rode ui
- 1 rode peper
- 1 theel komijn (gemalen)
- ½ theel koriander (gemalen)
- Paar blaadjes verse munt
- Paar takjes verse peterselie
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 100 gr feta blokjes
Waarom deze aanpassingen?
In dit recept hebben we de traditionele Italiaanse bollen vervangen door courgettes. Courgettes zijn laag in koolhydraten en rijk aan vezels en passen perfect in een keto dieet. Deze aanpassing zorgt ervoor dat je een vullend en smaakvol gerecht hebt zonder de extra koolhydraten van brood.
Bereidingswijze
- Begin met het snijden van de rode ui en rode peper in kleine stukjes. Snijd de gedroogde tomaatjes ook in stukjes.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het samen met de gesneden ui en rode peper totdat het vlees mooi bruin is.
- Terwijl het gehakt aan het bakken is, snijd je de courgettes in de lengte doormidden en hol je ze uit met een lepel, zodat er een ruimte ontstaat voor de vulling.
- Voeg de stukjes gedroogde tomaat, komijn, koriander en de verse peterselie bij het gehakt en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de blokjes feta en de verse munt toe. Meng het geheel goed door.
- Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de courgettehelften en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
- Leg de courgette gevuld op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 25 minuten, totdat de courgette zacht is en de vulling goed warm.
Tips & Variaties
- Voor een vegetarische versie kun je het gehakt vervangen door tofu of een combinatie van noten en zaden voor extra eiwitten.
- Je kunt de feta ook weglaten of vervangen door een plantaardig alternatief om het gerecht zuivelvrij te maken.
- Bewaar de restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Je kunt ze ook invriezen, waar ze tot 2 maanden goed blijven.
Conclusie
Met dit keto recept heb je een heerlijk, voedzaam gerecht dat perfect past in een koolhydraatarm dieet. Het combineren van de smaken van het gehakt met de verse kruiden en de zoute feta maakt dit gerecht tot een waar genot. Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!
#keto #recept #courgette #gehakt #koolhydraatarm