Blog
Romige Aardappel-Tijm Keto Soep

Heerlijke Keto Soep van Aardappel en Knolselderij met Crunchy Chorizo
Introductie
Als fervent liefhebber van koolhydraatarme recepten, kan ik je vertellen dat een goede, verwarmende soep soms precies is wat je nodig hebt. Deze keto soep van aardappel en knolselderij is niet alleen heerlijk, maar door een aantal slimme aanpassingen ook perfect voor een keto dieet. De combinatie van romige textuur met de knapperige bite van gebakken chorizo maakt dit gerecht zowel verzadigend als voedzaam.
Bereidingstijd en Porties
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Totale tijd: 40 minuten
- Aantal porties: 4
Ingrediënten
- 1 kg bloemige aardappels (kruimig)
- 0.5 knolselderij (200 g)
- 1 liter water
- 1.5 blokjes groentebouillon (zonder suiker)
- 150 ml ongezoete kokosroom of slagroom
- 0.5 theelepel gedroogde tijm
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 chorizo worst (250 g)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Voorbereiding: Schil de aardappels en de knolselderij. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit de Uien en Knoflook: Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit daarin de ui en knoflook gedurende ongeveer 5 minuten tot ze glazig worden.
Voeg Groenten Toe: Snijd de aardappels in blokjes en de knolselderij in kleine stukken. Voeg deze toe aan de pan en schenk het water erbij.
Bouillon en Tijm: Voeg de bouillonblokjes en de tijm toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes koken.
Chorizo Bakken: Bak ondertussen de chorizo in een koekenpan op middelhoog vuur tot deze knapperig is. Laat de gebakken chorizo uitlekken op een keukenpapier.
Pureer de Soep: Gebruik een staafmixer of een blender om de soep glad te pureren. Voeg de ongezoete kokosroom of slagroom toe en roer goed door.
Afsmaken: Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Let op; de chorizo voegt ook al veel smaak toe, dus wees voorzichtig met het toevoegen van zout.
- Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met de knapperige chorizo en een paar blaadjes tijm.
Tips & Variaties
- Vegetarische Optie: Wil je een vegetarische variant? Vervang de chorizo dan door zelfgemaakte croutons gemaakt van keto-vriendelijk brood.
- Zonder Zuivel: Gebruik kokosroom in plaats van zuivelroom als je lactose vermijden wilt.
- Bewaren: Deze soep kan in de koelkast 3 tot 5 dagen bewaard worden in een luchtdichte verpakking en is ook goed in de vriezer tot 2 maanden.
Conclusie
Deze keto soep van aardappel en knolselderij is een geweldige manier om comfortfood te combineren met een gezond dieet. De toevoeging van chorizo voegt niet alleen meer smaak toe, maar ook een crunch die het helemaal afmaakt.
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!