Blog
Keto Zalm en Broccoli Pasta Alternatief

Keto Makkelijke Pasta met Broccolisaus en Gebakken Zalm
Bij Ketomaaltijd.nl zijn we altijd op zoek naar manieren om je te voorzien van lekkere en vetrijke recepten die passen binnen een keto dieet. Dit recept voor een keto pasta met broccolisaus, gebakken zalm en een frisse tomatensalsa is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook ongelooflijk voedzaam en vol smaak. Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar snelle gerechten die je in minder dan een uur kunt maken, en dit recept is perfect voor drukke weeknachten. Laten we aan de slag gaan!
Porties en Bereidingstijd
- Porties: 4 personen
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
- Totaal: 40 minuten
Ingrediënten
- 500 gr broccoli (in roosjes)
- 1 groentebouillonblokje
- 1 avocado
- 250 gr cherrytomaten
- 1 rode ui
- Verse basilicum
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gr zalm (in moten)
- 400 gr stevige courgette slierten (als vervanger voor volkoren spaghetti)
Bereidingswijze
- Begin met de tomatensalsa: Snijd de cherrytomaten in vieren en hak de rode ui fijn. Meng de tomaatjes, ui, grofgehakte basilicum en olijfolie in een kom en zet opzij.
- Kies de courgette: In plaats van traditionele pasta gebruiken we hier courgette slierten. Deze zijn laag in koolhydraten en perfect voor de keto levensstijl.
- Kook de broccoli: Breng ongeveer 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de broccoli toe en zet de deksel op de pan. Kook gedurende 6 tot 7 minuten totdat de steeltjes zacht beginnen te worden. Giet de broccoli af maar vang het kookvocht op en houd 1/3 van de roosjes apart.
- Pureer de sauzen: Doe de gekookte broccoli terug in de pan, voeg een scheutje van het kookvocht toe en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de avocado in stukken toe en mix verder tot een romige textuur. Voeg indien nodig extra kookvocht toe om de consistentie aan te passen.
- Bereid de zalm: Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten goudbruin en gaar van binnen (ongeveer 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte).
- Combineer de ingrediënten: Schep de broccolisaus door de courgette slierten en verwarm eventueel nog even in de pan. Schep de overgebleven broccoliroosjes erdoor.
- Serveren: Serveer de pasta met de gebakken zalm en tomatensalsa. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten voor een lekkere crunch.
Tips & Variaties
- Voor een veganistische versie, vervang de zalm door gebakken tofu of tempeh.
- Als je geen olijfolie wilt gebruiken, kun je avocado-olie of kokosolie gebruiken voor het bakken van de zalm.
- Bewaar het restant in de koelkast tot 3 dagen of in de vriezer tot 3 maanden.
Wist je dat? Broccoli is rijk aan vezels, vitamines C en K, en zit vol met antioxidanten die je gezondheid bevorderen en ontstekingen verminderen. Perfect voor een koolhydraatarm dieet!
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!