Blog
Keto Schwarzwälder Kirschtorte: Heerlijke Suikervrije Variatie!

Keto Chocolade Bosvruchten Taart met Frambozen
Introductie
Als fervent liefhebber van koolhydraatarme gerechten ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn zoete trek te vervullen zonder de koolhydraten door het plafond te laten stijgen. Deze keto chocolade kersentaart is geïnspireerd op de traditionele variant, maar met een paar slimme aanpassingen die de taart niet alleen lekker maken, maar ook helemaal keto-proof. Met bosvruchten en frambozen, deze taart biedt een explosie van smaak en is perfect voor elke gelegenheid. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 300 gr almondmeel (in plaats van zelfrijzend bakmeel)
- 25 gr cacao poeder (suikervrij)
- 5 eieren
- 200 ml kokosolie (in plaats van zonnebloemolie)
- 80 ml unsweetened amandelmelk (in plaats van gewone melk)
- 150 gr erythritol (in plaats van suiker)
- een snuf zout
- boter (om in te vetten)
- 300 gr suikervrije bosvruchtenjam
- 1 liter slagroom
- 30 gr poedersuiker (suikervrij, eventueel gemaakt van erythritol)
- 50 gr pure chocolade (minimaal 85% cacao, fijn geraspt)
- Handje frambozen
- Optioneel: suikervrije chocoladevlokken ter decoratie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng het almondmeel, cacao poeder en zout in een grote kom.
- In een andere kom, mix de amandelmelk, kokosolie en erythritol door elkaar totdat het goed gemengd is.
- Klop de eieren één voor één door de natte ingrediënten met een elektrische mixer tot het geheel goed gemengd is.
- Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten totdat er geen klonters meer zijn.
- Vet de springvorm (26-28 cm) in met wat boter en giet het beslag in de vorm.
- Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht om eventuele luchtbellen eruit te krijgen.
- Bak de taart 35-40 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de binnenzijde gaar is.
- Laat de taart volledig afkoelen op een rooster en snijd deze daarna voorzichtig doormidden met een scherp mes.
- Mix de slagroom met de suikervrije poedersuiker totdat deze stijf is. Als je geen suikervrije poedersuiker kunt vinden, kun je dit met een blender zelf maken van erythritol.
- Bestrijk de opengesneden kant van het onderste gedeelte van de taart met de suikervrije bosvruchtenjam.
- Spuit met een spuitzak ongeveer 1/3 deel van de slagroom in kringen op de jam.
- Plaats het bovenste gedeelte van de taart er weer op.
- Bestrijk de zijkanten en de bovenkant van de taart met de resterende slagroom.
- Strijk de zijkanten en bovenkant glad met een mes of een spuitzak voor een mooier resultaat.
- Bestrooi de buitenzijde met wat van de geraspte pure chocolade.
- Maak toefjes van slagroom bovenop de taart en garneer met verse frambozen en eventueel een paar suikervrije chocoladevlokken voor een extra feestelijk effect.
Tips & Variaties
Wil je deze taart nog gezonder maken? Probeer dan organische en verse ingrediënten te gebruiken waar mogelijk. Deze taart is geweldig om voor een speciale gelegenheid te maken, maar je kunt het ook in stukjes snijden en invriezen voor gelukkige momenten later! De taart blijft goed in de koelkast voor ongeveer 3-5 dagen en kan in de vriezer worden bewaard voor tot wel 2 maanden.
Dit recept kan ook eenvoudig vegetarisch worden gemaakt door geen gelatine te gebruiken of zuivelvrij door de slagroom te vervangen door een plantaardig alternatief.
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!