Blog
Keto Garnalen Ovenschotel à la Spaans
Keto Ovenschotel met Garnalen en Rijst
Introductie
Als fervent liefhebber van de Mediterraanse keuken, ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn favoriete gerechten aan te passen voor mijn keto dieet. Deze op paella geïnspireerde ovenschotel met garnalen, gegrilde paprika en een romige basis is perfect voor een zaterdagavond als je zin hebt in iets speciaals. Het beste? Deze ovenschotel is snel te maken en vereist minimale inspanning. De oven doet het meeste werk, terwijl jij kunt ontspannen met een goed boek of een glas wijn. Laten we beginnen met het maken van deze heerlijke keto-vriendelijk maaltijd!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 gr grote garnalen
- 1 klein blikje tomatenpuree (zonder toegevoegde suikers)
- 300 gr bloemkoolrijst (als vervanger voor basmatirijst)
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 0.05 gr saffraan
- 125 gr zwarte olijven, ontpit en in plakken
- 320 gr erwtjes (uit pot of diepvries, zorg ervoor dat ze zonder suiker zijn)
- 1 pot gegrilde paprika’s (inhoud gesneden in reepjes)
- 1.5 blokje kippenbouillon (of groentebouillon voor een vegetarische variant)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Verse koriander, voor garnering
- Enkele schijfjes citroen, voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Bak dit gedurende 2-3 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak dit voor nog een minuut om de smaken vrij te laten komen.
- Blus af met 700 ml water en breng dit aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en roer goed door, zodat het oplost.
- Voeg de tomatenpuree en saffraan toe aan het bouillonmengsel en roer alles goed door elkaar.
- Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd ze in reepjes.
- Verdeel de bloemkoolrijst gelijkmatig over een ovenschaal en meng de erwtjes en reepjes gegrilde paprika erdoor.
- Giet het tomaten-bouillonmengsel over de groenten en rijst en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten.
- Haal de schotel uit de oven en voeg de garnalen en olijven toe. Roer alles voorzichtig door elkaar.
- Dek de schotel weer af en zet deze nog eens 20 minuten in de oven, zodat de garnalen volledig gaar worden.
- Serveer de ovenschotel warm, bestrooid met verse koriander en schijfjes citroen voor een frisse smaak.
Tips & Variaties
– Voor een **vegetarische versie** kun je de garnalen vervangen door champignons of tofu.
– Voor een **pittige variant** voeg wat chili vlokken toe in de pan bij de ui en knoflook.
– Wil je dit gerecht voor later bewaren? De ovenschotel blijft tot 3 dagen goed in de koelkast in een luchtdichte container, of je kunt het tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Zorg ervoor dat je het goed verwarmt voordat je serveert.
Wist je dat?
Nutritional Information
Elke portie bevat ongeveer:
– Calorieën: 410
– Vetten: 22 g
– Koolhydraten: 10 g
– Eiwitten: 40 g
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!
#keto #recept #garnalen #koolhydraatarm #bloemkoolrijst