Blog
Keto Wortelsoep met Chorizo Crunch

Keto Wortelsoep met Chorizo
Inleiding
Als je denkt dat een keto recept niet lekker kan zijn, dan moet je deze heerlijke keto wortelsoep met chorizo proberen! Het idee voor deze soep is ontstaan tijdens een koude herfstavond, toen ik iets warms wilde maken dat uitdagend, vullend en eenvoudig was. Deze combinatie van zoetheid van de wortels en de zoute bite van chorizo maakt het een onweerstaanbare maaltijd. Bovendien is deze soep perfect voor een koolhydraatarm dieet. Laten we beginnen!
Ingrediënten
- 500 gr wortel (geschrapt en in plakjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- 0.5 theelepel karwijzaad (of een snuf komijn)
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- paar druppels citroensap
- 150 ml room (bijvoorbeeld kookroom voor extra vet)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 liter water
- 150 gr chorizo (in plakjes gesneden)
- olijfolie om te bakken
- peterselie om te garneren
Bereidingswijze
- Verhit een pan zonder olie of vet en bak de chorizo in een paar minuten knapperig. Laat deze daarna uitlekken op een keukenpapiertje en laat ze afkoelen.
- Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een andere pan. Fruit de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook aan met de karwijzaad totdat ze glazig zijn.
- Voeg de wortelplakjes toe aan de pan en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg nu het water en het bouillonblokje toe. Laat alles ongeveer 12 minuten zachtjes koken, totdat de wortels goed gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de room, paprikapoeder en een paar druppels citroensap toe en roer goed door.
- Proef de soep en voeg eventueel nog een snufje peper of zout toe om de smaak te verbeteren.
- Verwerk de afgekoelde chorizo in een keukenmachine tot er kruimels ontstaan.
- Serveer de soep met de chorizokruimels en garneer met verse peterselie. Voeg eventueel wat keto-vriendelijk brood toe aan de kant voor een complete maaltijd.
Tips & Variaties
– Vegetarische Optie: Vervang de chorizo door gebakken champignons of geroosterde noten om een hartige bite toe te voegen zonder vlees.
– Zuivelvrij: Gebruik kokosroom of een plantaardige room om het zuivelvrij te maken.
– Bewaren: Deze soep kan in de koelkast maximaal 3 dagen worden bewaard. Voor langere houdbaarheid, vries de soep in en consumeer binnen 2 maanden voor de beste kwaliteit.
Voedingsinformatie
Een kom van deze wortelsoep met chorizo bevat ongeveer:
– Calorieën: 350
– Vetten: 25g
– Koolhydraten: 15g
– Eiwitten: 10g
De voedingswaarden kunnen per portie variëren, afhankelijk van de specifieke ingrediënten die je gebruikt.
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!