Blog
Keto Taco’s met Chili Con Carne
Keto Chili Con Carne in Taco Schelpen
Als je op zoek bent naar een koolhydraatarm geroosterd gerecht dat boordevol smaak zit, dan is deze keto chili con carne in taco schelpen zeker iets voor jou! Dit gerecht herinnert me aan de avonden met vrienden waarin we samen heerlijk eten en lachen. Natuurlijk wilden we onze geliefde taco’s niet missen, maar we hebben ze omgetoverd tot een keto-vriendelijk alternatief. Dit recept biedt een perfecte oplossing voor diegenen die genieten van Mexicaanse smaken zonder de onnodige koolhydraten. Laten we beginnen!
Ingrediënten
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 rode peper, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijn
- Flinke snuf cayenne peper
- 500 gr rundergehakt
- 300 gr kidneybonen uit blik, uitgelekt
- 400 gr tomatenblokjes in blik
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 klein blikje maïs (optioneel, kan worden weggelaten voor extra keto-vriendelijkheid)
- 1 runderbouillonblokje
- 200 ml zure room (of Griekse yoghurt voor een nog vollere smaak)
- Verse koriander, fijngehakt
- 12 taco schelpen gemaakt van amandelmeel (low-carb alternatief)
Bereidingstijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui, knoflook en rode peper toe en bak deze ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de blokjes rode paprika toe en bak deze tot ze beginnen te kleuren. Dit voegt niet alleen smaak toe, maar ook een mooie textuur aan je gerecht.
- Voeg het rundergehakt toe, samen met de komijn en cayennepeper. Rul het gehakt tot het goed gaar en bruin is.
- Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het runderbouillonblokje erover en roer alles goed door.
- Laat het geheel gedurende 20-30 minuten op een laag vuur sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus kan indikken.
- Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius en bak de taco schelpen volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de kidneybonen af en, als je ze gebruikt, ook de maïs. Voeg deze aan de gehakt-tomatensaus toe en roer goed door. proef en voeg eventueel meer specerij toe naar smaak.
- Laat nog 5 minuten op het vuur staan en voeg verse koriander toe.
- Vul de taco schelpen met de chili con carne en schep er een lepel zure room over. Serveer direct en geniet van de smaakvolle combinatie!
Wist je dat chili con carne oorspronkelijk uit Texas komt en is ontwikkeld door Mexicaanse Amerikanen? Dit gerecht heeft zich ontwikkeld tot een echt comfortfood en is nu beschikbaar in verschillende variaties, zoals deze keto-vriendelijke versie!
Tips & Variaties
- Je kunt de taco schelpen vervangen door romaine sla voor een nog lager koolhydraatniveau en een frisse crunch.
- Maak het vegetarisch door het gehakt te vervangen door gebakken champignons of noten zoals walnoten of pecannoten.
- Dit gerecht kan goed worden bewaard in de koelkast voor 2-3 dagen. Het kan ook worden ingevroren voor later gebruik; zorg ervoor dat je het in een luchtdichte verpakking plaatst.
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!
#keto #recept #chili #taco #koolhydraatarm