Blog
Keto Mini Beef Wellington Recept
Keto Beef Wellington met Varkenshaas en Spek
Introductie
Als je op zoek bent naar een feestelijk gerecht dat ook nog eens past binnen je keto levensstijl, dan heb je het juiste recept gevonden! Deze makkelijke, keto-vriendelijke Beef Wellington met varkenshaas en spek is perfect voor een speciale gelegenheid, zoals Kerst. Het idee om varkenshaas te combineren met spek en paddenstoelen is geïnspireerd op de klassieke beef wellington, maar met een moderne, koolhydraatarme twist. Vergis je niet, dit gerecht is niet alleen smaakvol, maar ook een verrassing voor je gasten!
Ingrediënten
- 300 gr varkenshaas
- 6 velletjes koolhydraatarme bladerdeeg (bijvoorbeeld gemaakt van amandelmeel)
- 150 gr ontbijtspek, in plakjes
- 1 eetlepel fijn gemalen amandelmeel of kokosmeel (in plaats van paneermeel)
- Klontje boter
- 200 gr paddenstoelen (en/of kastanjechampignons), fijngesneden
- 30 gr pijnboompitten
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 ei, losgeklopt
- Peper en zout, naar smaak
- 1 theelepel tijm
Bereidingswijze
- Snijd de varkenshaas in 3 stukken. Vouw het laatste, dunnere gedeelte dubbel zodat je 3 ongeveer even dikke stukken krijgt.
- Doe de paddenstoelen in een keukenmachine of hak ze fijn met een mes. Dit zorgt voor een fijne textuur die goed vermengd kan worden met de andere ingrediënten.
- Verhit een beetje boter in een pan en bak de varkenshaas rondom in ongeveer 3 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
- Fruit de fijngesnipperde sjalot in dezelfde pan gedurende een minuut. Voeg het fijngehakte paddenstoelenmengsel toe en breng op smaak met peper, zout en tijm. Bak dit ongeveer 10 minuten totdat het vocht is verdwenen.
- Voeg aan het eind de pijnboompitten toe voor extra crunch.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Neem een stuk vershoudfolie en leg daarop 2 velletjes van het koolhydraatarme bladerdeeg iets overlappend. Druk ze goed aan elkaar vast.
- Leg enkele plakjes ontbijtspek op het deeg.
- Schep een deel van het paddenstoelenmengsel in het midden van het deeg en bestrooi met een beetje gemalen amandelmeel of kokosmeel.
- Leg een stuk varkenshaas bovenop het paddenstoelenmengsel en pak het deeg met behulp van het vershoudfolie naar boven om het stuk vlees. Druk de bovenkant goed vast en vouw de zijkanten dicht, zodat het als een pakketje gesloten is.
- Herhaal dit proces met de overige stukken varkenshaas en paddenstoelenmengsel.
- Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
- Bak de pakketjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven tot het deeg mooi krokant en lichtbruin is.
- Serveer deze makkelijke, keto-vriendelijke Beef Wellington met een frisse salade of gestoofde groenten.
Tips & Variaties
– **Vegetarische Variant:** Gebruik in plaats van varkenshaas tempeh of een andere vleesvervanger. Zorg ervoor dat deze goed op smaak is en een stevige textuur heeft.
– **Zuivelvrij:** Als je zuivel wilt vermijden, gebruik dan een plantaardige boter voor het bakken en laat de eistrijksel weg. Het deeg kan ook gemaakt worden met uitsluitend plantaardige ingrediënten.
– **Bewaren:** De pakketjes kunnen in de koelkast tot 2 dagen worden bewaard of tot 3 maanden in de vriezer. Verwarm ze in de oven voor een krokant resultaat!
Voedingswaarden
Per portie (op basis van het recept):
– Calorieën: 410
– Vet: 34g
– Koolhydraten: 5g
– Eiwitten: 28g
Sluit af met deze heerlijke maaltijd die perfect in een ketogeen dieet past. Het is een echte traktatie voor jezelf of voor je gasten. Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!
#keto #recept #varkenshaas #koolhydraatarm #lowcarb