Blog
Keto Koninginnesoep: Romig Genieten zonder Koolhydraten
Keto Koninginnesoep met Kip, Wortel en Erwten
Wist je dat koninginnesoep van oorsprong een klassiek Nederlands gerecht is, dat rijk is aan smaken en texturen? Onze keto-versie heeft het voordeel dat het ook nog eens koolhydraatarm is, perfect voor jouw gezonde levensstijl!
Welkom bij ons smakelijke recept voor Keto Koninginnesoep! Als liefhebber van keto koken kan ik wel zeggen dat deze soep een van mijn favorieten is. De combinatie van malse kip, frisse wortelen en romige slagroom maakt dit gerecht niet alleen smaakvol, maar ook bevredigend. De eerste keer dat ik deze soep maakte, was het een druilerige dag en het gaf me echt een warm gevoel van binnen. Laten we aan de slag gaan!
Porties en Bereidingstijd
Dit recept is goed voor 4 personen en kan in ongeveer 35 minuten worden bereid.
Ingrediënten
- 35 gr boter
- 35 gr amandelmeel (vervanging voor bloem)
- 1 kleine kipfilet (ongeveer 200 gr)
- 1250 ml kippenbouillon (bij voorkeur zelfgemaakt of suikervrij)
- 75 gr diepvries doperwten
- 100 gr worteltjes (in kleine blokjes gesneden)
- 100 ml slagroom (of kokosroom voor een zuivelvrije optie)
- Verse peterselie, fijngehakt
- 1 laurierblaadje
- 1 sjalotje, fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Breng 250 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje. Leg de kipfilet hierin en kook deze gedurende 15 minuten. Dit zorgt ervoor dat de kip lekker mals wordt.
- Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn. Het is belangrijk om deze ingrediënten zo klein mogelijk te snijden zodat ze gelijkmatig garen.
- Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg het amandelmeel toe en roer dit al roerend met een garde om klontjes te voorkomen.
- Voeg langzaam de resterende 1000 ml kippenbouillon toe, terwijl je blijf roeren met de garde. Dit zal helpen om een gezonde, romige basis voor je soep te creëren.
- Haal de gekookte kipfilet uit de bouillon en trek deze met een vork in stukjes. Voeg de stukjes kip, worteltjes, doperwten, het laurierblaadje en het fijngehakte sjalotje toe aan de soep.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Dit doet wonderen voor de smaken, en zorgt ervoor dat de groenten goed gaar worden.
- Breng de soep op smaak met peper en zout naar wens.
- Roer als laatste de slagroom en de fijngehakte peterselie door de soep voor een extra romige textuur en een frisse smaak. Serveer de soep warm, eventueel met zelfgemaakte keto croutons.
Tips & Variaties
- Vegetarische optie: Vervang de kipfilet door blokjes tofu of tempeh, en gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon.
- Zuivelvrije optie: Gebruik kokosroom in plaats van slagroom voor een heerlijke zuivelvrije versie van deze soep.
- Bewaren: Deze soep is goed te bewaren in de koelkast tot 3 dagen. Je kunt het ook invriezen voor maximaal 2 maanden.
Wist je dat amandelmeel een populaire vervanger is voor tarwebloem omdat het veel minder koolhydraten bevat en rijk is aan gezonde vetten? Ideaal voor een keto dieet!
Zo, dat was het heerlijke keto recept voor Koninginnesoep! Ik hoop dat je het net zo lekker vindt als ik. Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!
#keto #recept #koninginnesoep #koolhydraatarm #gezondkoken