keto recept

Keto Jachtschotel met Gehakt

Keto Jachtschotel met Gehakt

Keto Ovenschotel met Gehakt, Champignons en Aardappelpuree met Appel

Wist je dat je met slimme ingrediënten makkelijker een koolhydraatarm dieet kunt volgen? Dit recept bewijst dat je zonder al te veel kunstgrepen kunt genieten van een heerlijke keto maaltijd.

Als je op zoek bent naar een gezonde en vullende maaltijd die past binnen je ketogene dieet, dan is deze alles-in-een ovenschotel een perfecte keuze. Het combineren van rundergehakt met champignons en een romige aardappelpuree, afgetopt met zoete appels, zorgt voor een smaakexplosie die je niet snel vergeet. Deze ovenschotel is eenvoudig te maken en ideaal voor een drukke avond.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gr rundergehakt
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 1 grote courgette, in blokjes (ter vervanging van de winterpeen)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 50 gr boter
  • 800 gr bloemkool, in roosjes (ter vervanging van aardappelen)
  • Snufje kaneel
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 zoete appels (bijvoorbeeld Braeburn), in dunne plakjes
  • 1 grote ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook de bloemkoolroosjes in een ruime pan met water voor ongeveer 10-15 minuten tot ze zacht zijn. Giet af en laat even staan.
  2. Verhit ondertussen een klontje boter in een wok of hapjespan en rul het gehakt totdat het mooi bruin is.
  3. Voeg de courgette en uien toe aan het gehakt en bak dit voor 3 minuten. Voeg daarna de plakjes champignons toe en bak nog eens 2 minuten mee.
  4. Roer de tomatenpuree door het gehakt en de groente. Breng op smaak met peper, zout, een snufje kaneel en de laurierblaadjes. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
  5. Stamp de gekookte bloemkool fijn en maak het smeuïg met de resterende boter. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe voor extra romigheid. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehaktmengsel in de schaal, samen met de laurierblaadjes. Verdeel de bloemkoolpuree erover en strijk glad.
  7. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de puree en zet het geheel 30 minuten in de oven tot de appels mooi goudbruin zijn.

Tips & Variaties

  • Je kunt de ovenschotel ook vegetarisch maken door het gehakt te vervangen door gebakken tempeh of een vleesalternatief.
  • Zorg ervoor dat je de ovenschotel goed afgedekt in de koelkast bewaart en binnen 3 dagen opmaakt. Je kunt het ook invriezen voor maximaal 3 maanden.

Met deze koolhydraatarme ovenschotel maak je eenvoudig een heerlijke keto maaltijd die je niet gaat missen, zelfs niet zonder traditionele aardappelpuree. Het gebruik van bloemkool en courgette in plaats van aardappelen maakt dit gerecht niet alleen gezond, maar ook een heerlijke optie voor een avondmaaltijd.

Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!

#keto #recept #bloemkool #gehakt #koolhydraatarm

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *