Blog
Keto Geroosterde Aardappelsalade

Keto Aardappelsalade met Gedroogde Tomaatjes en Parmezaanse Kaas
Introductie
Ik herinner me nog goed de zomerse barbecues waarop een eenvoudige aardappelsalade altijd op tafel stond. Maar nu ik op mijn keto-dieet let, is het een uitdaging om zulke klassiekers te maken zonder de koolhydraten. Daarom heb ik deze keto-vriendelijke variant ontwikkeld. Dit recept voor een koolhydraatarme salade met een vleugje italiaanse flair is perfect bij een stukje vlees of vis, en zal je zeker bevallen!
Porties en Bereidingstijd
– Aantal personen: 4
– Bereidingstijd: 15 minuten
– Kooktijd: 45 minuten
– Totale tijd: 1 uur
Ingrediënten
- 600 gr knolselderij (in blokjes)
- 75 gr rucola melange (of andere keto-vriendelijke sla)
- 40 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 75 gr gedroogde tomaten (in olie, goed afgegoten)
- Peper en zout naar smaak
- 1 snufje paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
Dressing
- 1 flinke teen knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 0.5 theelepel mosterd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de knolselderij en snijd deze in gelijke blokjes. Doe de blokjes in een kom.
- Voeg een eetlepel olijfolie, peper, en zout toe aan de knolselderij en meng goed door elkaar.
- Verdeel de blokjes knolselderij op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met een snufje paprikapoeder en bak in de oven gedurende ongeveer 45 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Roer ze halverwege om voor een egale garing.
- Terwijl de knolselderij in de oven staat, maak je de dressing. Meng in een kom de olijfolie, rodewijnazijn, fijngehakte knoflook en mosterd. Klop goed door totdat alles goed gemengd is. Proef en voeg indien nodig extra peper of zout toe.
- Als de knolselderij klaar is, haal je deze uit de oven en laat je ze even afkoelen.
- Neem een grote serveerschaal of bord en verdeel de rucola erover. Voeg de warme knolselderij, gedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas toe.
- Giet de dressing eroverheen en schep alles voorzichtig door elkaar.
- Serveer de salade lauwwarm. Dit gerecht is perfect in combinatie met gegrild vlees of vis.
Tips & Variaties
– Vegetarische optie: Vervang de Parmezaanse kaas door een veganistische variant of laat het weg voor een eenvoudigere salade.
– Bewaren: De salade kan goed afgesloten in de koelkast tot 3 dagen worden bewaard. De dressing apart bewaren om te voorkomen dat de salade slap wordt.
– Variaties: Voeg wat avocado of feta toe voor extra smaak en gezonde vetten. Je kunt ook andere groenten zoals courgette of paprika roosteren voor variatie.
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!
#keto #recept #knolselderij #salade #koolhydraatarm