Blog
Keto Citroen Paascake Recept
Keto Citroen Paascakejes met Abrikozenroom
Dit keto-recept is geïnspireerd door het traditionele recept voor citroen paascakejes, maar we hebben de ingrediënten aangepast zodat ze voldoen aan de vereisten van een ketogeen dieet. Deze cakejes zijn perfect voor een feestelijke gelegenheid en smaken zowel heerlijk als verfrissend. Het frisse van citroen gecombineerd met de zoetheid van abrikozen maakt dit een uitgelezen keuze voor de paasbrunch.
Ingrediënten
- 200 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur + om in te vetten)
- 175 gr ersatz suiker (bijvoorbeeld erythritol of stevia)
- 1 zakje vanillesuiker (let op: gebruik een koolhydraatarme variant)
- 1 citroen (geraspt en geperst)
- snufje zout
- 4 grote eieren
- 250 gr kokosmeel (of amandelmeel voor een andere smaak)
Topping
- 1 blik/potje suikervrije abrikozen (op sap)
- 30 gr erythritol (voor de room)
- 125 ml geklopte slagroom (zonder toegevoegd suiker)
- 2 eetlepels mascarpone
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (volvet)
Benodigdheden
- Bakvorm of ovenschaal van ca. 20 bij 20 cm
- Mixer
- Spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif met een beetje kokosmeel.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Zet het sap apart voor later gebruik.
- Mix de boter, erythritol, vanillesuiker, citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door.
- Voeg het kokosmeel in porties toe en mix tot een mooi egaal beslag.
- Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenzijde glad. Zet de bakvorm ca. 25 minuten in de oven.
- Mix ondertussen het citroensap met een beetje erythritol en zet het apart.
- Klop de slagroom stijf in een aparte kom en meng de mascarpone en Griekse yoghurt erdoor. Bewaar dit in de koelkast.
- Controleer met een prikker of de cake gaar is. Als hij eruit komt schoon, is de cake klaar!
- Bestrijk de bovenzijde van de cake direct met het citroen-erythritol mengsel en laat de cake verder afkoelen.
- Snijd de cake in ongeveer 9 stukken. Schep ongeveer 1 eetlepel van het roommengsel erop.
- Laat de abrikozen uitlekken en leg op ieder gebakje een abrikoosje.
Tips & Variaties
Je kunt dit recept variëren door andere suikervrije vruchten te gebruiken, zoals frambozen of aardbeien. Voor een zuivelvrije variant, kun je de mascarpone vervangen door kokosroom en de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt.
Bewaar de cakejes in een luchtdichte verpakking in de koelkast en consumeer ze binnen 3-5 dagen. Ze kunnen ook goed ingevroren worden voor een later moment!
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!
#keto #recept #citroen #koolhydraatarm #bakken