Blog
Keto Aardappeltortilla met Chorizo: Een Verrukkelijke Twist!

Spaanse Aardappeltortilla uit de Oven met Chorizo en Erwtjes – Keto Stijl
Introductie
In de wereld van keto koken zijn er talloze mogelijkheden om je favoriete gerechten aan te passen. Een van mijn persoonlijke favorieten is de traditionele Spaanse aardappeltortilla, maar deze kan soms te veel koolhydraten bevatten voor je ketogene levensstijl. Dus, wat doen we? We maken een heerlijke variant in de oven met chorizo en erwtjes, ideaal voor een tapasmaaltijd! Deze keto-aardappeltortilla is perfect als hoofdgerecht of als bijgerecht en eet je zowel warm als koud.
Porties en Bereidingstijd
– Aantal porties: 4
– Voorbereidingstijd: 15 minuten
– Kooktijd: 30 minuten
– Totale tijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 80 gr chorizo, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 400 gr bloemkool, in roosjes (in plaats van aardappelschijfjes)
- 100 gr diepvrieterwtjes
- 5 grote eieren
- Peper en zout, naar smaak
- Olie (bijvoorbeeld olijfolie) om te bakken en in te smeren
- Optioneel: verse peterselie of bieslook voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal van ongeveer 26 x 15 cm in met een beetje olie.
- Kook de bloemkoolroosjes in een pan met water gedurende 5-7 minuten tot ze iets zachter worden. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit een beetje olie in een grote koekenpan. Voeg de chorizo toe en bak deze op middelhoog vuur voor 2 minuten tot ze licht krokant is.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut mee tot het aromatisch is.
- Voeg de gekookte bloemkoolroosjes en de diepvrieterwtjes toe aan de pan. Schep alles goed om en bak nog 2-3 minuten, zodat alles goed gemengd en verwarmd is.
- Neem de pan van het vuur en schep het mengsel in de eerder voorbereide ovenschaal.
- Klop de eieren in een grote kom samen met een snufje peper en zout. Giet het eimengsel gelijkmatig over de groenten en de chorizo in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 30 minuten, of totdat de eieren volledig gestold zijn en de tortilla een mooie kleur heeft.
- Laat even afkoelen, snijd in blokjes en serveer. Je kunt het zowel warm als koud echt heerlijk genieten.
Tips & Variaties
– Vegetarisch alternatief: Vervang de chorizo door gemarineerde tofu of tempeh voor een heerlijke vegetarische optie.
– Zonder zuivel: Dit recept is al vrij van zuivel, maar je kunt een scheutje kokosroom toevoegen voor extra romigheid.
– Bewaren: Deze keto aardappeltortilla kan tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden, of tot 3 maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat je het goed verpakt, zodat het niet uitdroogt.
– Serveertips: Serveer met een frisse groene salade of met guacamole voor een extra kick.
Conclusie
Met deze Spaanse aardappeltortilla uit de oven heb je een heerlijk en veelzijdig gerecht dat perfect past in je koolhydraatarm dieet. Het is eenvoudig om te maken, gezond en vol smaak. Dus, ga aan de slag in de keuken en laat het ons weten hoe jouw keto-versie gelukt is in de reacties hieronder!
#keto #recept #bloemkool #chorizo #koolhydraatarm