Blog
Keto Gourmet: Oriëntale Biefstuk

Oriëntaalse Biefstukreepjes met Champignons: Keto-Recept
Heb je ooit zin in een heerlijk, snel te bereiden gerecht dat niet alleen koolhydraatarm is, maar ook boordevol smaak zit? Deze Oriëntaalse biefstukreepjes met champignons zijn de perfecte keuze voor jouw keto dieet. Gemaakt met verse ingrediënten en eenvoudig te bereiden in een gourmetpannetje, dit recept past perfect binnen jouw low-carb lifestyle. Wanneer ik dit gerecht maak voor mijn vrienden, zijn ze altijd onder de indruk van de smaken en de snelheid waarmee het op tafel staat. En het beste van alles? Je hebt geen duizenden calorieën nodig om te genieten van een overheerlijke maaltijd!
Porties en Bereidingstijd
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Marinade tijd: minimaal 30 minuten tot maximaal 1 dag
- Kooktijd: 3-4 minuten
Ingrediënten
- 200 gr biefstukreepjes
- 75 gr champignons (in plakjes)
- 1 el tamari (glutenvrije ketjap)
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- Klein stukje gember (fijngehakt, ongeveer 1 cm)
- Olijfolie of kokosolie (naar smaak, om in te bakken)
Bereidingswijze
- Neem een grote kom en doe de biefstukreepjes erin. Voeg de plakjes champignon toe.
- Voeg de tamari (glutenvrije ketjap) toe als marineren vloeistof in plaats van de traditionele ketjap, omdat tamari minder koolhydraten bevat.
- Snijd de gember, knoflook en rode peper zeer fijn en voeg deze ook toe aan de kom met biefstuk en champignons.
- Door deze ingrediënten grondig te mengen, komt de smaak goed in het vlees en de champignons.
- Laat het mengsel minimaal 30 minuten tot maximaal 1 dag marineren in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
- Verhit een gourmetpannetje op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe.
- Bak de gemarineerde biefstukreepjes en champignons gedurende 3 à 4 minuten, of totdat het vlees gaar en mooi bruin is.
- Serveer de Oriëntaalse biefstukreepjes met champignons direct vanuit de pan. Perfect voor een gezellige avond met vrienden!
Wist je dat gember niet alleen smaak toevoegt aan gerechten, maar ook immuunsysteem versterkende eigenschappen bezit? Het is een geweldig ingrediënt voor een keto-maaltijd!
Tips & Variaties
- Voor een vegetarische optie kun je de biefstukreepjes vervangen door tofu of tempeh. Zorg dat je deze ook goed marineert om de geur en smaak op te nemen.
- Als je het gerecht zuivelvrij wilt maken, gebruik dan olijfolie in plaats van boter voor het bakken.
- Wil je het gerecht langer bewaren? Bewaar de bovengenoemde biefstukreepjes nog maximaal 2 dagen in de koelkast of 1 maand in de vriezer. Zorg ervoor dat je ze goed afdekt!
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt! Heb je nog creatieve aanpassingen gedaan? We zijn benieuwd!
#keto #recept #biefstuk #koolhydraatarm #champignons #Oriëntaals