keto recept

Keto Kue Dadar Pannenkoek Recept

Keto Kue Dadar Pannenkoek Recept

Keto Zoete Indische Pannenkoekjes met Kokosvulling

Bij Ketomaaltijd.nl zijn we altijd op zoek naar heerlijke, koolhydraatarme gerechten die niet alleen lekker zijn, maar ook passen binnen een ketogeen dieet. Dit recept voor Zoete Indische Pannenkoekjes, verrijkt met een heerlijke kokosvulling, is een perfect voorbeeld dat genieting en gezondheid hand in hand kunnen gaan. Een persoonlijke favoriet van mij, omdat het zowel een heerlijke snack is als een voedzaam ontbijt dat je de hele ochtend energie geeft.

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 g almondemeel (voor een lagere carb-content)
  • 2 eieren
  • 0.5 theelepel groene pandan pasta (te koop bij de toko)
  • 300 ml coconut cream (voor een rijkere smaak en minder koolhydraten)
  • 100 g geraspte kokos (zonder toevoegingen)
  • 75 g erythritol of stevia (als zoetstof)
  • 100 ml water
  • Klontje kokosolie (voor het bakken)

Bereidingswijze

Volg deze stappen om deze heerlijke pannenkoekjes te maken:

  1. Verwarm de geraspte kokos, erythritol en het water in een pannetje. Laat het mengsel 5 minuten op zacht vuur indikken voor een smeuïge vulling.
  2. Mix in een kom het almondemeel, de eieren, groene pandanpasta en de coconut cream tot een glad, groen beslag.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan. Schenk een dun laagje beslag in de pan, zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is.
  4. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden ongeveer 2 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn.
  5. Leg ze op een bord, schep een flinke lepel van het kokosmengsel op de pannenkoekjes en rol ze op.
  6. Strooi nog wat geraspte kokos over de opgerolde pannenkoekjes voor extra smaak.
Wist je dat coconut cream rijk is aan mid-chain triglycerides (MCT’s), die helpen bij het bevorderen van vetverbranding? Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die een keto dieet volgen!

Tips & Variaties

  • Vegetarisch of zuivelvrij: Dit recept is natuurlijk al vrij van vlees en met kokosolie ook van zuivel.
  • Vervangen: In plaats van pandanpasta kun je ook vanille-extract gebruiken voor een andere smaakdimensie.
  • Bewaren: Deze pannenkoekjes zijn het lekkerst als ze vers zijn, maar je kunt ze een dag in de koelkast bewaren. Verwarm ze de volgende dag kort in de pan.

Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt! Wij zijn benieuwd!

keto #recept #koolhydraatarm #pannenkoekjes #kokos #gezondkoken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *