Blog
Keto Tortellini Soep: Vers en Heerlijke Variatie!

Keto Gevulde Maaltijdsoep met Tortellini en Groenten
Als liefhebber van de Italiaanse keuken wil ik graag een heerlijke maaltijdsoep met een keto-twist delen. Deze koolhydraatarme tortellini soep is zowel vullend als vol van smaak, perfect voor een koude dag. Of je nu al fan bent van het ketogeen dieet of nieuw bent, deze soep biedt een geweldige manier om je aan voedingsrichtlijnen te houden. Als ik terugdenk aan mijn eerste experimenten met koken, herinner ik me dat ik vaak moeite had om recepten aan te passen zonder de smaak te verliezen. Gelukkig is deze pastasoep eenvoudig te transformeren tot een low-carb versie die je familie en vrienden zal bekoren.
Porties en Bereidingstijd
Dit recept is geschikt voor 4 personen en duurt ongeveer 45 minuten om te bereiden en te koken.
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr wortel, in kleine blokjes
- 1 paprika, in reepjes
- 800 ml tomatenblokjes, zonder toegevoegde suikers
- 70 gr tomatenpuree, zonder toegevoegde suikers
- 800 ml groentebouillon (suikervrij en koolhydraatarm)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- 220 gr zelfgemaakte of kant-en-klare koolhydraatarme tortellini
- 100 ml slagroom of kokosroom voor een zuivelvrije variant
- Olijfolie of kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Hak de ui en knoflook fijn. Verhit een soeppan met een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortel en paprika toe aan de pan en bak deze groenten een paar minuten mee, totdat ze iets zachter zijn.
- Roer de tomatenpuree erdoor en laat dit een minuut meebakken, zodat de smaken goed vrijkomen en de puree iets zoeter wordt.
- Voeg de gedroogde oregano, tijm en paprikapoeder toe en roer het geheel goed door. De kruiden geven de soep een rijke, Italiaanse smaak.
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes pruttelen.
- Voeg de koolhydraatarme tortellini toe aan de soep. Controleer de verpakking voor de kooktijd van de tortellini, deze varieert afhankelijk van het merk.
- Wanneer de tortellini beetgaar is, voeg je de slagroom toe en roer je alles goed door. Breng eventueel op smaak met een snufje zwarte peper.
Tips & Variaties
- Wil je een vegan versie van deze soep? Vervang de tortellini door een plantaardige variant en gebruik kokosroom in plaats van slagroom.
- Dit gerecht is perfect om in te vriezen. Bewaar de soep in een luchtdichte verpakking en consumeer binnen 3 maanden.
- Serveer de soep met een keto-vriendelijk brood voor extra vulling.
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt! Vergeet niet om het recept te delen met vrienden die ook geïnteresseerd zijn in koolhydraatarm koken.