Blog
Keto Ovenschotel met Kip en Pasta
Keto Ovenpasta met Kip, Spinazie en Tomaat
Wist je dat spinazie vol zit met voedingsstoffen en perfect is voor een koolhydraatarm dieet? Het is rijk aan vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium, wat het een uitstekende keuze maakt voor je keto-maaltijden!
Porties & Bereidingstijd
Deze maaltijd is geschikt voor 4 personen en de totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 45 minuten.
Ingrediënten
- 350 gr keto pasta (bijvoorbeeld konjac pasta of courgette pasta)
- 300 gr kipfilet
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr verse spinazie
- 250 gr cherrytomaatjes
- 200 gr roomkaas (bijvoorbeeld Monchou, zacht en luchtig)
- 200 gr geraspte mozzarella
- 1 theelepel oregano
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld olijfolie)
- Scheutje melk (optioneel, voor een romigere saus)
- Verse basilicum ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de keto pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.
- Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de kip ongeveer 5 minuten aan totdat ze rondom mooi bruin is.
- Voeg de roomkaas en een scheutje melk toe aan de pan met kip. Roer goed totdat er een romige saus ontstaat.
- Breng de saus op smaak met oregano, peper en zout.
- Haal de pan van het vuur en schep de spinazie door de kip en saus. Voeg ¾ van de geraspte mozzarella toe en meng alles goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal in en leg een laag van de gekookte pasta op de bodem.
- Verdeel de helft van het kip-spinazie mengsel over de pasta, gevolgd door de helft van de cherrytomaatjes.
- Herhaal deze lagen: een laag pasta, gevolgd door het resterende kip-spinazie mengsel en wat cherrytomaatjes.
- Bestrooi de schotel met de overgebleven mozzarella.
- Zet de schotel 30 minuten in de oven, of totdat de mozzarella mooi lichtbruin en bubbelend is.
- Garneer met verse basilicum voor het serveren.
Tips & Variaties
- Maak het vegetarisch: Vervang de kipfilet door gebakken champignons of een andere plantaardige eiwitbron zoals tofu.
- Zuivelvrij: Gebruik een plantaardige roomkaas en veganistische kaas voor een volledig zuivelvrij resultaat.
- Bewaren: Deze ovenschotel kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Het is ook mogelijk om het in te vriezen; dit kan tot 3 maanden in een luchtdichte verpakking.
Oproep aan Lezers
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie van dit gerecht is gelukt! Heb je aanpassingen gedaan of variaties geprobeerd? We horen graag je ervaringen!