Blog
Keto Plaattaart met Gegrilde Groenten en Geitenkaas

Keto Plaattaart met Courgette, Paprika en Rode Ui
Wist je dat courgette en paprika niet alleen heerlijk zijn, maar ook rijk aan vezels en arm aan koolhydraten? Deze keto plaattaart is een perfect voorbeeld van hoe je smaak en gezondheid kunt combineren!
Als je op zoek bent naar een keto recept dat zowel eenvoudig te maken is als heerlijk smaakt, dan is deze plaattaart met courgette, paprika en rode ui precies wat je nodig hebt. Bladerdeeg is normaal gesproken hoog in koolhydraten, maar in dit recept gebruiken we een koolhydraatarme variant om de smaken van de groenten volledig tot hun recht te laten komen. Laat je verrassen door dit smakelijke gerecht dat perfect is voor een gezellige avondmaaltijd of als hartige snack!
Ingrediënten
- 6 plakjes koolhydraatarm bladerdeeg
- 1 handje geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella)
- 100 gram gegrilde paprika, in stukjes
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode ui, in ringen
- 50 gr geitenkaas, verkruimeld
- 1 handje rucola
- 1 handje geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels honing (optioneel, kies voor een keto-vriendelijke variant)
- Olijfolie, voor het grillen en besprenkelen
Bereidingswijze
- Ontdooi de plakjes koolhydraatarm bladerdeeg en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
- Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes en de rode ui in ringen. Snijd de courgette in plakjes, besprenkel met olijfolie en grill deze kort in een grillpan tot ze een mooie kleur krijgen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes koolhydraatarm bladerdeeg hierop. Laat de plakjes elkaar iets overlappen en druk de naden goed aan. Vouw de buitenste randen om en prik met een vork gaatjes in het deeg om luchtbellen te voorkomen.
- Strooi de geraspte kaas over het bladerdeeg en beleg het met de gegrilde courgette, paprika en rode ui. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en strooi de verkruimelde geitenkaas eroverheen.
- Bak de plaattaart in 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en maak af met de geroosterde pijnboompitten en eventueel een drizzle van keto-vriendelijke honing. Serveer met een handje rucola voor een frisse bite.
Tips & Variaties
- Voor een vegetarische optie kun je de geitenkaas vervangen door een plantaardige kaas of helemaal weglaten.
- Wil je het gerecht nog vullender maken? Voeg dan wat gebakken spek of ham toe voor extra eiwitten en smaak!
- Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Je kunt de plaattaart ook invriezen; verpak in porties en bewaar tot 2 maanden.
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!