Blog
Keto Bruschetta met Pompoen

Keto Broodje met Geroosterde Pompoen en Salie op Geitenkaas
Introductie
Bij mijn zoektocht naar een koolhydraatarm recept stuitte ik op een heerlijk idee: een knapperig broodje met geroosterde pompoen en salie, geserveerd op een romige laag geitenkaas. Perfect voor een keto-maaltijd! Dit gerecht roept bij mij herinneringen op aan gezellige uitjes met vrienden, waar we samen genoten van lekkere, gezonde gerechten. Door enkele slimme aanpassingen te maken, maken we dit originele recept keto-vriendelijk, zodat je kunt genieten zonder je zorgen te maken over je koolhydraatinname.
Porties en bereidingstijd
Dit recept is geschikt voor 2 personen en neemt ongeveer 15 minuten voorbereidingstijd en 25 minuten kooktijd in beslag.
Ingrediënten
- 1 ciabatta brood (of koolhydraatarme variant zoals amandelmeelbrood)
- 400 gr pompoenblokjes (bij voorkeur flespompoen of hokkaido)
- 150 gr zachte geitenkaas
- 1 handje rucola
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde salie
- snuf peper en zout
- 1 eetlepel erythritol of honing (let op, dit is optioneel voor een keto-vriendelijk alternatief)
- scheutje olijfolie (extra vierge)
- 2 eetlepels walnoten (grof gehakt)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
- Snijd de pompoenblokjes in kleine stukken en doe ze in een kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en gedroogde salie. Meng goed door elkaar.
- Verspreid de pompoenblokjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en tender zijn.
- Snijd het ciabatta brood in sneetjes. Als je een koolhydraatarme variant gebruikt, bereidt deze dan zoals aangegeven op de verpakking.
- Bestrijk de sneetjes brood licht met olijfolie en toast ze in een grillpan of onder de grill in de oven voor ongeveer 3 minuten per kant, of tot ze bruin en krokant zijn.
- Wrijf de warme broodjes in met het teentje knoflook voor een extra smaakdimensie.
- Besmeer elk broodje met een royale laag geitenkaas en verdeel er een handje rucola over.
- Schep vervolgens de geroosterde pompoen erover en bestrooi met gehakte walnoten en druppel er een beetje erythritol of honing over als je een zoetere touch wilt.
Tips & Variaties
- Voor een vegetarische optie kun je de walnoten vervangen door zonnebloempitten of pompoenpitten.
- Dit gerecht kan ook goed worden bewaard in de koelkast. Het blijft maximaal 2 dagen goed. Verwarm het voor het serveren opnieuw op de grill of in de oven.
- Probeer eens de variatie met verschillende kruiden zoals tijm of rozemarijn voor een andere smaakdimensie.
- Maak het nog gezonder door extra groenten toe te voegen, zoals spinazie of courgette tussen de lagen.
Wist je dat? Pompoen boordevol voedingsstoffen zit, zoals vitamine A en C, en het een uitstekende aanvulling is op een keto dieet in beperkte hoeveelheden? Het werkt ook als een geweldige bron van vezels, wat kan helpen bij de spijsvertering.
Laat ons weten in de reacties hoe jouw keto-versie is gelukt!